سامانه رایانش موازی (سرمد)

فعالیت‌های آزمایشگاه مرکزی:
بسیاری از مسائل، دارای پیچیدگی و حجم بالای عملیات محاسباتی هستند که یک ماشین محاسباتی چند هسته‌‌ای نیز قادر به حل آن ها نیست. لذا از ترکیب چندین ماشین‌محاسباتی چند هسته‌ای یک کلاستر می‌سازند،  سپس همه‌ یا تعدادی از هسته‌های این کلاستر را به‌صورت همزمان به کار می‌گیرند. به بهره‌وری از ماشین‌های محاسباتی، محاسبات سریع HPC گفته می‌شود.
ر سال‌های اخیر با توجه به رشد روز افزون تعداد مسائلی که حل آن‌ها با روش‌های سنتی غیرممکن یا بسیار هزینه‌بر است، نقش پردازش‌ سریع و به‌طور مشخص پردازش با توان بالا بسیار پررنگ شده است. پردازش‌ سریع امکان ارائه راهکارهایی جهت آنالیز داده‌های انبوه، ارزیابی آن‌ها، و مدل‌سازی را بوجود آورده است. چنين قابليتی می‌تواند پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه‌های که با امنیت ملی، توليد علم، و توسعه صنعتی و اجتماعی مرتبط بوده را باعث گردد. از این‌رو سامانه رایانش موازی دانشگاه (سرمد) جهت ارائه خدمات پردازشی ایجاد گردید.
سامانه سرمد، با بهره‌گیری از پردازنده‌های  64 هسته‌ای AMD و 44 هسته‌ای Intel ایجاد شده است. این سامانه پردازشی، شامل پردازنده‌های غیرهمگن از ترکیب پردازنده‌های قدرتمند CPU و GPU است. پردازنده‌های گرافیکی (GPU) متصل به این سامانه شامل دو عدد سرور پردازشی است که هریک مجهز به یک پردازنده گرافیکی با معماری تسلا K20x است که دارای 2688 هسته پردازشی است. سیستم عامل سامانه سرمد لینوکسCentos  و بدون واسط گرافیکی است و راه ارتباطی جهت اتصال به سامانه از طریق ترمینال است. در سیستم عامل ویندوز جهت استفاده نیاز به نصب برنامه‌های Putty و Winscp است. در حال حاضر در این سامانه، بیش از 50 نوع برنامه متنوع از رشته‌ای فیزیک، شیمی، مکانیک، ریاضی، کامپیوتر، هوش مصنوعی، بیولوژی و غیره بر روی این سامانه نصب و قابل استفاده است (برنامه‌هایی مانند لمپس، متلب، پایتون، تنسورفلو، لومریکال، اوپن فوم، گوسین، کامسول، انسیس فلوئنت، آباکوس، امبر، گرومکس، اسپرسو، گیت، گپ، روت، نرم افزار آر، سیئستا و غیره).
Responsive Image
پیوندها:
سامانه رایانش موازی (سرمد)
اطلاعات تماس:
کارشناس سرمد: جناب آقای مهندس احمدزاده
(به‌منظور استفاده از سامانه سرمد با ایمیل زیر مکاتبه فرمایید.)
sarmad@sbu.ac.ir