صفحه اصلی
بازدید مسئولان کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی از کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس
  • 616 بازدید

بازدید مسئولان کتابخانة مرکزی دانشگاه شهید بهشتی از کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس

روز دوشنبه به تاریخ 19 شهریور 1403 خانم دکتر صدقی (رئیس کتابخانة مرکزی) و خانم دکتر عبدالکریمی (معاون کتابخانة مرکزی) همراه با خانم‌ بینش‌پور (رئیس ادارة کتابخانه‌های دانشگاه) از کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس بازدید کردند. این بازدید دوساعته از 10:30 صبح در دفتر ریاست کتابخانة مرکزی و با حضور خانم‌ها دکتر عاطفه شریف، رئیس کتابخانة مرکزی و دکتر نسترن زمانی‌راد، معاون منابع علمی و کتابخانه آغاز شد و ساعت 12:30 پایان یافت. پیش از آغاز بازدید مسئولان کتابخانه‌های مرکزی دو دانشگاه دربارة سامانه‌های آذرسا و ثنا تبادل نظر، و دربارة معایب سامانة آذرسا گفتگو کردند. همچنین، مشخص گردید کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس از سامانة پارسه افزون بر ثنا وصرفا برای بارگذاری پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها استفاده می‌کند.

پس از آن، در نشستی صمیمانه ساختار کتابخانة مرکزی به قرار زیر شرح داده شد:

  • در کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس مجموعا 6 سالن مطالعه وجود داردکه دو سالن ویژة مطالعة دانشجویان آقا، دو سالن ویژة مطالعة دانشجویان خانم، یک سالن ویژة مطالعه و کار گروهی دانشجویان آقا و خانم است و یک اتاق با شش صندلی نیز برای مطالعة فردی و گروهی وجود دارد که برای بهره‌برداری باید رزرو شود. امکان استفاده از سالن‌های مطالعه از 7 صبح تا ساعت 19 فراهم است و در ایام آزمون‌های پایان ترم این مدت تا ساعت 21 افزایش می‌یابد. در ضمن امکان استفاده از سالن‌های مطالعه برای دانش‌آموختگان تربیت مدرس در ازای پرداخت هزینه وجود دارد.
  • کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس دربردارندة شش اداره است که عبارتند از: 1- ادارة خدمات تخصصی، 2- مدیریت منابع دیجیتال، 3- امانت، 4- مجموعه‌سازی، 5- فهرست‌نویسی و 6- سفارش. این شش اداره در قالب 6 گروه تخصصی به این شرح، فعالیت می‌کنند: 1- گروه اطلاع‌رسانی، 2- گروه پشتیبانی سخت‌افزار و نرم‌افزار، 3- گروه خدمات فنی، 4- گروه خدمات کتابداری، 5- گروه دیداری- شنیداری و 6- گروه سفارشات.
  • موجودی کتاب‌های فارسی در مخزن کتابخانه حدود 60 هزار و موجودی کتاب‌های لاتین در مخزن حدود 83 هزار کتاب است. خدمات‌رسانی در بخش امانت به صورت قفسه‌باز انجام می‌شود.
  • کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس فاقد تجهیزات دیجیتال‌سازی است و بنابراین، اسناد و روزنامه‌ها و کتب اسکن‌شده در میان منابع الکترونیک موجود نیستند.
  • کتابخانة مرکزی فاقد اسناد تاریخی است و کتب وقفی نیز به دلیل کمبود فضای فیزیکی پذیرفته نمی‌شود. همچنین، این کتابخانه آرشیو مجلات و روزنامه‌ها موجود نیست و مرکز نشر آثار علمی نیز زیرمجموعة کتابخانة مرکزی نمی‌باشد.
  • امکان مشاوره تخصصی با همکاران کتابخانة مرکزی در بخش‌های گوناگونِ آن در ازای پرداخت هزینه فراهم است.
  • رایانه‌های پیشرفته و مجهزی برای نصب و آموزش نرم‌افزارهای روزامد و پرکاربرد مانند پایتون در بخش پشتیبانی سخت‌افزار و نرم‌افزار موجود است که دانشجویان علاقه‌مند می‌توانند با استفاده از آن‌ها آموزش رایگان ببینند.
  • در بخش مرجع کتابخانة مرکزی هر ساله روز آرشیو و اسناد به منظور آشنایی با منابع موجود در این بخش برگزار می‌شود.
  • دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس پس از دانش‌آموختگی پایان‌نامه / رسالة خود را روی سامانة پارسه بارگذاری می‌کنند. ضمنا پایان‌نامه‌ها پس از 12 ماه و رساله‌ها پس از 18 ماه به ترتیب به بهای 200 هزار تومان و 300 هزار تومان قابل خریداری می‌باشد. امکان در اختیار داشتن سه پایان نامه / رساله برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و پنج پایان‌نامه/ رساله برای دانشجویان دکتری که دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس باشند، به صورت رایگان وجود دارد.
  • بر دیوارهای کتابخانة مرکزی آثار هنری دانش‌آموختگان در رشتة هنر نصب شده بود. این آثار برای دفاع از پایان‌نامه/ رساله تهیه شده بود و شناسنامة اثر نیز در کنار آن دیده می‌شد.

در پایانِ بازدید، هیات سه‌نفرة بازدیدکننده با بدرقة گرم مسئولان کتابخانة مرکزی دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه را ترک کردند و از میزبانان خود برای بازدید از کتابخانة مرکزی، مرکز اسناد و موزة دانشگاه شهید بهشتی دعوت نمودند.

افزودن نظرات