صفحه اصلی
کتاب مبانی جلبک‌شناسی کاربردی منتشر شد
  • 32295 بازدید

کتاب «مبانی جلبک‌شناسی کاربردی» تألیف دکتر زینب آقاشریعتمداری، استادیار دانشکده علوم و فناوری‌زیستی دانشگاه شهیدبهشتی منتشر شد.

چاپ نخست این کتاب، در سال 1400، در 536 صفحه در قطع وزیری توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 1.600.000 ریال عرضه می‌شود. 

​​​​​​​

شتاب دنیای علم، به‌ویژه در حوزه‌های کاربردی مانند بیوتکنولوژی (زیست‌فنّاوری)، شناخت گزینه‌های کارآمد در عرصۀ‌ اقتصاد زیستی را به امری ضروری بدل ساخته‌ است و جلبک‌ها به‌عنوان موجوداتی کارآمد در حوزه‌های گوناگونِ محیط‌زیست، بیوتکنولوژی و اقتصاد از این قاعده مستثنا نیستند. این موجودات توانمند فرایندهای تکاملی را طی دوره‌های مختلف زمین‌شناسی پشت سر گذاشته‌اند که نتیجۀ این تکامل تدریجی پدیدآمدن موجوداتی با سطوح متفاوتی از پیچیدگی است. فرایندهای سازشی شکل‌گرفته در گذر زمان، در مواردی، تولید متابولیت‌های خاص یا برخورداری از قابلیت‌های کاربردی ویژه را برای این موجودات سادۀ فتوسنتزکننده به ارمغان آورده است. ازاین‌رو، شناخت تنوع زیستی جلبک‌ها و نیز آشنایی با قابلیت‌های کاربردی آن‌ها از گام‌های مهم در عرصۀ اقتصاد زیستی به‌شمار می‌آید.

با توجه به اهمیت مباحث جلبک‌شناسی در عصر حاضر، این اثر با هدف آشنایی عملی با مباحث پایه در این حوزۀ علمی طراحی و تدوین شده است. مهم‌ترین مباحث طرح‌شده در کتاب مبانی جلبک‌شناسی کاربردی آشنایی با ابزار و روش‌های مطالعاتی و نیز شناخت نمونه‌های جلبکی موجود در زیست‌بوم‌های طبیعی است. مدرسان و دانشجویان رشته‌های علوم زیستی، ازجمله گرایش‌های علوم گیاهی، میکروبیولوژی و علوم دریا و نیز پژوهشگران حوزه‌های گوناگون علوم کشاورزی و منابع طبیعی، مخاطبان اصلی این کتاب‌اند. همچنین با رشد فزایندۀ مباحث بیوتکنولوژی و پیوند ناگسستنیِ آن با دنیای جلبک‌ها، علاقه‌مندان به مباحث بیوتکنولوژی را نیز می‌توان از مخاطبان این اثر به‌شمار آورد.

افزودن نظرات