یادداشت دکتر محصص به مناسبت میلاد علی اکبر (ع)
14552 Views
دکتر مرضیه محصص، عضو هیأت علمی دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت میلاد علی اکبر (ع) یادداشتی به شرح زیر منتشر کرده که در ادامه می خوانید:
سلام بر نور چشم امام حسین علیه السلام
بررسی کتب اندیشوران درباره خصوصیات حضرت علی اکبر علیه السلام، گویای زوایای پراهمیتی از زندگی ایشان است. سید هبة الدین شهرستانی می نویسد: علیاکبر علیهالسلام منتهای فضیلت و شرافت و عزت نفس را دارا بود و ویژگی هایی چون دانش، بردباری، پرهیزگاری، سخاوت، شجاعت و دیگر ویژگی های شایسته را در خود جمع کرده و از هیبت و شوکت خاصی برخوردار بود. وی در ادامه میگوید: چون قرآن تلاوت میکرد یا حدیثی روایت مینمود گویی رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم سخن میگوید و میافزاید نه تنها در ویژگی های ظاهری به پیامبر شباهت داشت، بلکه در دفاع از حق، استواری در مقابل معاندین و شهامت و شجاعت به آن حضرت شبیه بود.
علامه عبدالرزاق مقرم می نویسد: ما تردید نداریم که علیاکبر علیهالسلام جامع تمامی فضائل بود و بلکه مقامی بس بالاتر از اینها داشته که آن همان مقام عصمت و دوری از گناهان و اخلاق ناپسند می باشد و چگونه چنین نباشد حال آنکه به شهادت پدر گرانقدرش که واقف به ضمایر افراد است، آیینه تمام نمای خلق محمدی معرفی شده است. بر قوت، ایمان و بصیرت نافذ او همین بس که در راه اعتلای کلمه حق سر و جان فدا کرد و هماهنگ با پدرم مکرمش در پی جویی اهداف والای نهضت مقدس آن حضرت، شرکت جست و گام به گام طریقه پدر را پیمود. سپس مینویسد علیاکبر علیهالسلام یکی از بزرگان هاشمی است که چون ستارهای در افق کربلا درخشندگی دارند، ادامه دهنده طریق محمدی (ص) است، که در آسمان فکر و اندیشه پرتو افشان بوده و امتیازاتی چون عزمی استوار، دانش و جهاد در راه خدا را دارا بوده ست.
محمد علی قطب در کتاب «رجال حول الحسین» مینویسد: علی اکبر علیه السلام استوار و مستحکم، همراه پدر بود. تاریخ بر حماسه های اکبر فخر می کند و سزاوار است تاریخ در زرین ترین صفحات خود، رشادت ها و فداکاری های افتخارآفرین او را ثبت نماید.
Share: